knltb competitie World Tour oranje

Oranje kids    
Oranje kids zijn kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 en een ondergrens van 6 jaar en een maximum van 13 jaar. 
Op een speeldag komen 4-6 oranje teams (ook van andere tennisverenigingen) bij elkaar. De spelers van deze teams spelen wedstrijden tegen elkaar. Iedere gewonnen wedstrijd betekent punten voor het World Tour resultaat. Aan het eind van de dag wordt er een winnend team bekend gemaakt. Je speelt ongeveer 4 tot 6 wedstrijdjes. Je speelt uit en thuiswedstrijden.

Speeldata voorjaar:Zondag 31 maart, 7, 14, 22 april (2e Paasdag), 19, 26 mei, 2 en 10 juni (2e Pinksterdag) 2019.
Speeldata najaar: zondag 8, 15, 22, 29 september en 6 oktober 2019.
Landelijk Tenniskids Feest 22 en 23 juni (afgelopen jaar kwam de Voice of Holland winnares zingen!)
Je speelt bij De Krekel, maar ook bij een club in de buurt. De aanvang is rond 9.00 uur en duurt circa 2 a 2,5 uur. (soms iets korter dan in 2018)


Teams/ Regels

  • De wedstrijd bestaat uit 4 gewonnen games. Bij een 3-3 stand in games wordt een beslissende game gespeeld (geen tiebreak). Bij een oneven gamestand wissel je van speelhelft. 
  • Je speelt met het Beslissend Punt Systeem: bij 40-40 levert het winnende punt de game op. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant de serveerder het punt moet spelen.
  • Je speelt de dubbels en enkelspelwedstrijden. Een computerprogramma maakt de planning in de ochtend.

Niveau
Er kan op niveau 1 (hoger) of niveau 2 ingeschreven worden. De TC en de trainers zullen kijken op welke sterkte ingeschreven wordt. 

Flexibel
De KNLTB vindt het belangrijk dat het systeem zo flexibel mogelijk is. Door te werken met teams waarbij het niet uitmaakt uit hoeveel spelers de teams bestaan ontstaat er niet direct een probleem als je een keer niet mee kan doen door vakantie, ziekte of de trouwdag van opa en oma. 

Tenniskids feest
Net als afgelopen jaar zal komend jaar ook een Landelijk Tenniskids feest georganiseerd worden. Afgelopen jaar kwam ‘The Voice of Holland-winnares’ zingen! Het feest zal georganiseerd worden op 22 of 23 juni 2019. De locatie is nog niet bekend, maar zet de datum vast in je agenda! 

Kosten
De kosten zijn € 30.50 voor 13 speeldagen incl. ranja/  fruit en Tenniskids Feest. Spelers die in september starten, zijn de kosten € 15.75 voor 5 speeldagen (incl. knltb-pas). In juni gaan we met alle competitiespelers gezellig frites eten bij tennispark De Krekel. De kosten kunnen overgemaakt worden naar NL25 RABO 0163313849 t.a.v. Tennisvereniging De Krekel (let op, dit is een ander rekeningnr. dan tennisles/ contributie) o.v.v. de naam de kleur competitie.

Taak ouders
Eén van de ouders maakt een groepsapp aan van het World Tourteam. Een JC-lid zal ook aan de groepsapp toegevoegd worden.
Bij thuiswedstrijden gaan de ouders de materialen zoals b.v. driekwartlijnen, ballen klaar zetten en fruit klaar maken.
Ouders helpen na afloop mee met het opruimen van de materialen.

Afmelden voor een bepaalde speeldag
Mocht je een keer niet kunnen omdat je ziek bent, opa en oma 50 jaar getrouwd zijn of ...
Meld je af in je groepsapp, dan weten de andere ouders dat je niet komt, dan kunnen zij dat doorgeven aan de organiserende tennisvereniging.

Afmelden als je NIET mee wil doen
De trainers en JC formeren de teams. Wanneer je NIET mee wil doen, moet je voor de knltb- competitie afmelden, info@tennisparkdekrekel.nl!        

Meer informatie http://www.tenniskids.nl   

 

 

Wil je een keer een toernooi spelen op een andere tennisvereniging, kijk op tenniskids of https://tenniskids.toernooi.nl/ of kijk hier.  

Voor meer informatie, stuur een mail naar Hanneke info@tennisparkdekrekel.nl .


^